Op dit moment worden er 7 vijzelarmen gelast op onze constructieafdeling. Deze armen worden gebouwd in opdracht van Duport, en worden opgebouwd op een Güstrower overlaadwagen. Deze overlaadwagen kan worden ingezet om graan of kunstmest over te laden.

Op de foto de combinatie van een Güstrower overlaadwagen en een kunstmeststrooier. De overlaadwagen kan kunstmestladingen transporteren, dit maakt het strooiproces een stuk efficiënter, de boer hoeft niet terug naar de boerderij om bij te laden, maar dat kan gewoon op de kopakker.

Duport Gustrower GTU25

Hetzelfde gebeurt in het graan, maar dan andersom. De combine oogst het graan en pompt dit, via zijn eigen tank, in de overlaadwagen. Deze overlaadwagen brengt het graan dan naar de rand van het perceel waar een vrachtauto staat om het graan op te halen. De overlaadwagen laadt het graan dan over in deze vrachtauto.

De arm die het graan of de kunstmest overpompt, wordt op dit moment gelast op onze constructieafdeling. Vooraf hebben we een aantal delen mogen snijden en verspaand. Al met al een heel mooi project!

Over Duport
Duport is een familiebedrijf uit Dedemsvaart dat in 1967 is opgericht. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in bemestingstechniek. Tot de eigen productie van Duport behoren pomptankwagens, zodenbemesters en Liquilisers. Ook maatwerk is geen probleem. Dit alles met de kwaliteit van Duport.

Naast het eigen merk is Duport ook eigenaar en producent van het oorspronkelijk Duitse Güstower.