Algemeen

Het bedrijfsbureau heeft een essentiële rol binnen de filosofie van MCM. Hier onderscheiden we ons als relatie gedreven toeleverancier met samenwerken op de lange termijn als doel. We snijden, boren en tappen geautomatiseerd plaatwerkdelen. We zijn er trots op dat we bij onze opdrachtgevers te boek staan als betrouwbare partner. We denken graag mee en zijn oplossingsgericht. Innovatie is dagelijkse kost. Zo waren we voorloper in Nederland met een online module voor plaatwerk.

Bij MCM zeggen we wat we doen en we doen wat we zeggen!

Engineering uitbesteden

Maatwerkspecialist ben je samen

Als maatwerkspecialist is een intensieve samenwerking met alle ketenpartners van groot belang. Als klantgedreven partner bouwen we aan lange termijn relaties door het productieproces van onze opdrachtgevers centraal te stellen. De flexibele procesinrichting stelt ons in staat snel te reageren en voortdurend verbeteringen door te voeren, in product en proces. We doen dit graag op een prikkelende manier. We nemen initiatief en durven kritisch te zijn naar onze eigen rol en die van onze partners.

 

Werkvoorbereiding

Bij MCM heeft iedere opdrachtgever zijn eigen aanspreekpunt voor technische en commerciële vraagstukken. Zowel bij kleine aantallen als bij seriewerk. Bij de grotere opdrachten werken we met projectteams, bestaande uit klant, verkoop, werkvoorbereiding en voorman productie. Of het nu gaat om monodelen, samenstellingen of halffabricaten, we denken vanaf de initiële aanvraag en vanuit alle verschillende disciplines mee over de aanpak, doorlooptijden en afwerkingen. De oorsprong van MCM als machinebouwer komt daar dagelijks van pas. Met engineering in huis ondersteunen we u als opdrachtgever bij:

  • Het verrijken van producten met slimme koker- en plaatwerktoepassingen.
  • Het redesign van bestaande producten.
  • De productefficiëntie.


Zorgen dat alles samen komt

Kort door de bocht ontzorgen we onze klanten het liefst compleet, van plaatwerk tot professionele verspaning en van het lassen tot aan de levering aan de deur. We werken om die reden nauw samen met specialisten in ons vaste netwerk, bijvoorbeeld voor oppervlaktebehandelingen als coaten, natlakken, ELVZ, thermische glasparelen en stralen. Daarnaast hebben we een directe lijn met dochterbedrijf Tube Centre Marknesse (TCM) voor specialistisch laswerk met hypermoderne buizenlaser machines.

Met de projectgroep houden we de regie. We overleggen dagelijks met de productie over de mogelijkheden om personeel over afdelingsgrenzen te verschuiven, voor maximale efficiëntie en zodat we de normatieve levertijd kunnen borgen. Onze prijzen zijn concurrerend, maar in praktijk kiezen onze klanten, waaronder veel machinebouwers, op basis van betrouwbaarheid, snelheid en kwaliteit. Dat is bij MCM het uitgangspunt.