Duurzaamheid in de metaalsector. Wij zijn er dagelijks mee bezig. Duurzaamheid is niet alleen het verminderen van onze uitstoot of het plaatsen van zonnepanelen. Het gaat veel dieper. We zijn er trots op dat we dagelijks met duurzaamheid bezig zijn en delen dit graag.

Dat hoort bij onze transparante organisatie, daar lees je meer over in het laatste onderwerp!

People

Binnen MCM kunnen we met elkaar bergen verzetten. Bij MCM zijn we daarom erg zuinig op onze mensen, die verdienen het onder optimale omstandigheden te werken.
Zo kijken we constant naar de werksituaties, zowel op kantoor als op de werkvloer. We kijken kritisch naar wat er beter kan en passen aan wat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan kraanbanen of manipulatoren waardoor iedereen met een goede werkhouding kan werken. Daarnaast organiseren we jaarlijks een fitweek, waarin onze medewerkers gestimuleerd worden gezond te leven, informatie krijgen over een veilig werken en waarin we samen bewegen.
Duurzaamheid MCM

Planet

Ons dak ligt er vol mee; zonnepanelen. 2440 stuks om precies te zijn. Meer dan genoeg voor onze eigen energiebehoefte! Maar we doen veel meer dan dat op het gebied van duurzaamheid; we verwarmen onze ruimtes gasloos met meerdere warmtepompen. Op deze manier zijn we volledig energieneutraal.
Daarnaast scheiden we onze afvalstromen; poetsdoeken en metaal worden opnieuw gebruikt. Wist je dat er schoot nodig is voor de productie van nieuw staal? Nieuw staal bestaat voor ongeveer 15% uit schroot. Ons metaalafval wordt dus weer ingezameld en gebruikt voor de staalproductie.

Ook filteren we in de productie alle lucht. Dat is fijn voor onze medewerkers, maar hierdoor verzamelen we ook de kleinste afvaldeeltjes en zorgen ervoor dat deze niet naar buiten gaan.

Profit

Voor een duurzame voortzetting van onze onderneming is profit natuurlijk erg belangrijk. Met deze profit kunnen we verder investeren in een duurzame onderneming.

Om onze profit te waarborgen, vinden we het belangrijk dat onze interne processen efficient zijn ingericht. Door processen in kaart te brengen, zijn ze eenvoudig overdraagbaar en krijgen we zicht op verbeteringen.

Daarnaast onderzoeken we hoe we de ketensamenwerking kunnen versterken met bedrijven uit onze omgeving. Dat helpt ons bij het vinden en binden van personeel en zo delen we kennis en krachten. Dat versterkt ons als bedrijf en als regio. Dat doet we middels het InnovatieCluster Noordoostpolder.

MCM Marknesse
MCM overhandigt kerstgift aan Stichting Samen zijn we er voor elkaar

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk betrokken, dat vinden we belangrijk. Hoe zich dat uit? Op verschillende manieren, we nemen je mee!

Sponsoring
Sponsoren doen we graag, maar niet zomaar. We vinden het belangrijk dat het initiatief dichtbij MCM of het personeel staat. Zo zijn we al jaren trotse hoofdsponsor van SVM, de plaatselijke sportvereniging. Een sportvereniging brengt mensen bij elkaar en is belangrijk voor de sociale cultuur in het dorp Marknesse.

Promotie technische sector
De maakindustrie is continu in beweging en biedt kansen voor nieuwe medewerkers, nu en in de toekomst. MCM laat graag zien wat het werk in deze sector inhoudt, daarom zijn belangstellende bij ons welkom voor een rondleiding en werken we mee aan introductiebijeenkomsten zoals Techniek Tastbaar.

Kerstgift in plaats van kaarten

In het verleden ontvingen onze relaties tijdens de kerstperiode een kerstkaart of een presentje. Dat hebben we onlangs aangepast, en verzorgen we tegenwoordig digitaal. Daarnaast schenken we jaarlijks onze eindejaarsgift aan een organisatie die het kan gebruiken of die het inzet om de maatschappij te verbeteren. Dat voelt goed.

Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding

We leveren onze producten in een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding, daar staan we voor en dat werkt prettig en dat is goed voor de duurzame relatie met onze klanten.

Werksfeer en transparantie

Binnen MCM heerst een prettige sfeer en gaan mensen goed met elkaar om. Wanneer je onze kantine binnenkort, merk je dat direct door de vele medewerkers die samen klaverjassen in de pauze.

Tenslotte willen wij gezien worden als een transparante organisatie. Daarom delen we graag met onze achterban waar we mee bezig zijn, via onze website en social media.