Omarm de techniek

Groep 7 en 8 van basisschool De Floreant uit Luttelgeest kwam op bezoek bij MCM. In de Week van de Technologie laten diverse bedrijven in de Noordoostpolder zien hoe leuk en afwisselend de technische beroepen zijn.

Bij MCM konden de leerlingen bekijken waar en hoe wij metalen onderdelen maken voor diverse machinebouwers. Zij zagen hoe orders worden verwerkt van verkoop, werktekening, lasersnijden en kanten van plaatwerk, zagen van buis, verspaning, lassen en constructie tot transport.

Lassen Floreant bij MCM_Week vd Technologie 2024
Verspaning rondleiding MCM Floreant_Mark P_Week vd Technologie 2024

Natuurlijk was er volop ruimte voor hun vragen en opmerkingen:
Bij het binnenkomen van de productiehal: ‘Dit is echt de hal van de toekomst!’
‘Heeft die kantbank meer drukkracht dan een krokodil? Die kan namelijk 1350 kg/cm2 druk zetten.’ Dat hebben we even op moeten zoeken, maar onze sterkste kantbank kan 230.000 kg drukken, dat zijn dus ruim 150 krokodillen bij elkaar!
Bij het ontmoeten van een MCM-medewerker met lasoveral en laskap: ‘Dat lijkt wel een imker!’
Toen ze de AGV zagen rijden met een pallet vol materiaal: ‘Die rijdt gewoon vanzelf!’
‘Programmeren jullie deze lasrobot zelf? Dat leren wij ook op school.’
Bij het lassen: ‘Is dit lava wat je maakt?’

Eigen pennenbakje maken

Iedereen verzamelde tijdens de rondleiding instructies en materialen voor hun eigen opdracht: het maken van een pennenbakje van metaal. Die mochten ze ook zelf lassen. Niet zo gek dat in zo’n week van de technologie de pennen binnen 5 minuten ook gedemonteerd werden ;D Maar ze kwamen ook weer in elkaar!

Bedankt Floreant voor jullie frisse kijk en enthousiaste reacties! Tenminste twee kinderen hebben met een ferme handdruk afgesproken dat ze later bij ons komen werken, we hopen dat er nog velen volgen!

Omarm de techniek!

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door David Verolme, dank!

Pennenbakje Floreant_Week vd Technologie 2024