We gaan in gesprek met Sander Porsinck, Werkvoorbereider voor de kantafdeling. Hij is nu 12,5 jaar in dienst bij MCM. Sander heeft een mooie groei meegemaakt, van allround plaatwerker tot werkvoorbereider.

Sander, voor de mensen die jou nog niet kennen, stel jezelf eens voor;
Ik ben Sander, ik woon in Wolvega samen met mijn vrouw, zoontje en dochter. Ik ben fanatiek mountainbiker, dat doe ik graag. Elke zondagochtend gaan we met een groep vanuit Wolvega op zoek naar een stukje bos. Afgelopen zondag was dat bijvoorbeeld richting Havelte, uiteindelijk fiets je dan toch zo’n 60 kilometer, soms met flinke wind tegen. Maar daar kan ik echt van genieten!

_X9A1663_lowers

Je bent nu officieel 12,5 jaar in dienst, toch loop je al wat langer bij MCM.
Na 5 jaar defensie ben ik in 2008 via een uitzendbureau gestart bij MCM. Toen was het bedrijf nog een stuk kleiner, zo’n 30 personen volgens mij. Ik startte toen als allround plaatwerker, waar ik werkzaamheden als knippen, uithoeken en ponsen uitvoerde. Daarnaast hielp ik met het afruimen van de lasersnijder. Dat heb ik zo’n 2,5 jaar gedaan. Peter de Boer (toen nog piepjong, nu inmiddels voorman plaatwerkerij) heeft daarna mijn werkzaamheden overgenomen.

Ik kreeg de mogelijkheid om wat dichter bij huis te gaan werken, dat leek een mooie kans. Maar in de praktijk beviel dat niet zo goed en keerde ik al snel weer terug bij MCM. Ik belde Cor van Vilsteren met de vraag of er nog plek voor mij was. De vaste kantbankmedewerker ging bijna met pensioen en Cor vroeg of ik dat zag zitten. Dat leek mij een hele leuke uitdaging en vrij snel daarna werkte ik weer  bij MCM. Als medewerker dit keer, dus niet als uitzendkracht. Dat is nu 12,5 jaar geleden. De tijd vliegt!

Ik weet nog goed toen ik terugkwam, dat Peter de Boer zei: “Als Sander maar niet denkt dat hij hier mijn werkzaamheden komt overnemen.” Mooi om te zien dat hij nog steeds dezelfde passie heeft!

Sander Porsinck

Je bent doorgegroeid binnen MCM. Kun je daar wat over vertellen?
Ik kon de eerste maanden veel leren over het kanten. Prachtig werk! Toentertijd nog met één machine. Tegenwoordig zijn dat er zeven, dus ook dat heeft zich snel ontwikkeld.

Al vroeg was ik het liefst met mijn handen bezig, net als mijn vader. Op 17-jarige leeftijd koos ik ervoor om te gaan werken en heb ik school laten gaan. Bij MCM werkte ik eerst als allround plaatwerker, toen als kantbankmedewerker, vervolgens ben ik doorgegroeid als leidinggevende van de kantafdeling.

Uiteindelijk ben ik op kantoor aan de slag gegaan als werkvoorbereider. Dat was best een grote stap, maar dankzij collega’s als Ricardo en Mathijn was het goed te doen. Je moet de systemen leren kennen, dat is het moeilijkst. Ik heb stap voor stap veel moeten leren en ik leer nog steeds elke dag. Gelukkig krijg ik daar de ruimte voor binnen MCM. Dat heeft mij gebracht tot de plek waar ik nu ben.

En ik ben in mijn ogen nog niet klaar met leren.. Ik ben, per toeval, in de rol van projectleider gerold. Dat is nieuw en daardoor spannend, maar met de juiste mensen om mij heen, gaat het goed. Daarvoor wil ik ook wat credits geven aan Arno (voorman lasserij), die heel veel kennis heeft en mij daarin goed kan sturen. Daarnaast ga ik de komende periode ook veel leren over een nieuwe kantbank die we onlangs hebben aangeschaft, daar kijk ik ook erg naar uit, ook weer mooie uitdaging. Meestal komt alles wel goed!

Je hebt veel kennis van de kantafdeling, hoe pas je dat toe in je werkzaamheden?
Ja, dat klopt! Om meer begrip vanuit de productie te krijgen, ben ik ook graag nog op de werkvloer te vinden. Zo hielp ik afgelopen vrijdag op mijn vrije dag nog mee op de kantafdeling. Hierdoor weet ik wat er speelt en waar de jongens op de werkvloer rekening mee moeten houden. Het is voor mij een uitdaging dat ze op de werkvloer zo efficiënt en prettig mogelijk kunnen werken, dat de klant snel en goed geholpen wordt en dat degene bij de kantbank zoiets heeft; “goh, er is aan mij gedacht”.

Sander zoekt collega’s
bijvoorbeeld een Werkvoorbereider/Engineer of CNC Kanter, iets voor jou? Bekijk hier de vacatures!