Situatie Oekraïne en effect op wereldeconomie

Vanwege de situatie in Oekraïne en het effect op de wereldeconomie zijn de grondstof- en energieprijzen de afgelopen periode enorm gestegen. De oorlog en sancties beperken de aanvoer van grondstoffen uit Oekraïne en Rusland. Hierdoor verwachten wij dat de beschikbaarheid de komende tijd zal verslechteren, wat zal leiden tot langere levertijden en een verdere stijging van de prijzen.

MCM volgt de ontwikkelingen nauwgezet en probeert in samenwerking met onze leveranciers de benodigde grondstoffen te verkrijgen tegen acceptabele prijzen. Een groot aantal van onze leveranciers werkt inmiddels met dagprijzen.  Al onze prijzen zijn op aanvraag en beperkt geldig. Ten aanzien van levertijden zullen wij daarnaast een voorbehoud moeten maken op basis van beschikbaarheid en leveranties.

Indien problemen zich aandienen met lopende orders, zullen wij u daarover zo spoedig mogelijk informeren. Nieuwe orders vragen wij u waar mogelijk tijdig te bestellen waarbij u leverproblemen incalculeert. Voor vragen is uw contactpersoon bij MCM beschikbaar. Als partner in metaal proberen we samen met u de beste oplossing te vinden.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en rekenen op uw begrip.

 

De onzekere marktsituatie staat natuurlijk in geen verhouding tot de oorlogssituatie waarin Oekraïne is beland. MCM leeft mee met de Oekraïense bevolking en hoopt dat zij snel in een veiliger situatie zullen komen.

Plaatwerk metaal inkoop