MBO-studenten in de sector Techniek en gebouwde omgeving

MCM is één van de tien genomineerden ‘beste leerbedrijf’ voor mbo-studenten in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Roel Bovenhuis van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) verraste personeelsfunctionaris Martine de Vries en directeur Cor van Vilsteren vandaag met de nominatie.

Sinds jaar en dag leidt MCM actief studenten op om hen de kans te geven zich in de metaaltechniek en binnen ons bedrijf te ontwikkelen. Onze praktijkbegeleiders begeleiden de studenten en stagiaires met veel passie en plezier. We geven hen al snel de kans om mee te draaien bij de productie zodat ze veel ervaring op kunnen doen.

MCM is een door SBB erkend leerbedrijf. Door studenten te helpen opleiden, leveren wij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. MCM vindt het belangrijk dat het onderwijs aansluit bij de hedendaagse werkzaamheden. Daarom zetten wij ons in om het modulaire onderwijs te verbeteren en te promoten. Daarin is MCM graag partner in metaal.

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

MCM Marknesse metaal