11 mei 2020 | Vlak bij onze huidige vestiging bouwen wij een nieuw pand bestaande uit kantoor en 9500m2 productieruimte. De totale productie van metalen halffabricaten brengt MCM daarmee samen op één locatie aan de J. Marisstraat in Marknesse. In juni 2020 zullen wij het nieuwe pand gaan betrekken.

11 mei 2020
Binnen in het nieuwe pand gaat het er inmiddels al heel anders uit zien. De vloer van de kantine is betegeld, tussenwanden zijn geplaatst en ook keukenblokken zijn al zichtbaar. Het omliggende terrein raakt steeds verder verhard. We treffen voorbereidingen om in juni te verhuizen waarbij het werk voor onze klanten zo veel mogelijk doorgaat. Vanaf de verhuizing zullen we het nieuwe logo gaan gebruiken. De bestickering van de bedrijfswagens is inmiddels aangepast.

Bovenaanzicht nieuwbouw MCM 200507
Bovenaanzicht nieuwbouw MCM mei 2020 (foto Klaas Eissens)

2 april 2020
Het nieuwe pand is voorzien van de tussenwanden en kantoorvloeren. Klein Poelhuis is druk bezig met het installatiewerk. We zien ernaar uit om straks met alle medewerkers onder één dak te zitten waarbij kantoor en werkvloer goed bij elkaar aansluiten. De huidige planning is dat het pand eind mei bouwklaar zal zijn. Na de aanleg van de stroom zullen we dan in juni kunnen starten met de verhuizing. We streven ernaar de productie al die tijd door te laten gaan om onze klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen.
Technisch directeur Mark Hilderink geeft in dit filmpje een update van de bouw.

Tussenwand en luchsysteem kantoor nieuwbouw MCM
Tussenwanden en installatiewerk kantoorruimte (foto Klaas Eissens)

21 februari 2020
De kranen zijn geplaatst in de productieruimte. Materialen kunnen daardoor naar de juiste plaats worden getild. Deze vijf kraanbanen kunnen door de gehele productie worden gebruikt.

Kranen plaatsen nieuwbouw MCM
Kraanbanen plaatsen

30 januari 2020
Het kantoorgedeelte van de nieuwbouw van MCM is wind- en waterdicht. De afgelopen week zijn de ramen en de buitenwand geplaatst. De gevel moet nog verder worden aangekleed maar het gebouw krijgt steeds meer vorm. De MCM-medewerkers konden de vorderingen van de bouw van dichtbij bekijken. De komende tijd gaan we aan de slag met installatiewerk, tussenwanden en de eerste bestrating.

Personeel bekijkt nieuwbouw MCM
Personeel bekijkt de vorderingen in de productieruimte

 

Kantoorpand in aanbouw
Kantoorpand in aanbouw

10 december 2019
De productieruimte is wind- en waterdicht. Van het kantoor zijn de staalconstructie, de vloerdelen en de dakplaten geplaatst. Deze week is ook begonnen met het installatiewerk. Het nieuwe pand krijgt een klimaatbeheerssysteem waarbij koeling en verwarming geïntegreerd is. Door middel van verdringingsventilatie zorgen we voor een goede luchtkwaliteit voor de medewerkers.

Start bouw kantoor nieuwbouw
Start bouw kantoorruimte

Cor van Vilsteren en Mark Hilderink vertellen in deze film trots over de bouw van het nieuwe pand.

25 november 2019
Terwijl het tweede deel beton gestort werd in het nieuwe pand van MCM, kregen onze medewerkers de mogelijkheid een kijkje te nemen bij de bouw. Voor circa 4600 vierkante meter betonvloer zijn ruim 80 vrachtauto’s met beton nodig. De werkers en toeschouwers op de bouwplaats konden met vier pannen snert een goede basis leggen.

Medewerkers kijken bij beton storten nieuwbouwMCM medewerkers kijken bij het betonstorten

12 november 2019
De wanden van de nieuwbouw worden voorzien van isolatiemateriaal. Daarna kan de buitenwand bevestigd worden. Het eerste deel van de vloer is gestort en de afgelopen nacht gevlinderd. Een koud klusje, maar alles ziet er strak uit! De vloer van de afdeling RVS Constructie en van uitgaande goederen is daarmee gereed.

isolatie buitenwand nieuwbouw
Isolatie plaatsen buitenwand (foto Klaas Eissens)

betonvloer storten
Storten van de betonvloer (foto Klaas Eissens)

25 oktober 2019
De contouren van het nieuwe pand worden steeds meer zichtbaar. Een gedeelte van de spanten met de liggers van de kraanbanen staat overeind. De eerste wand- en dakplaten zijn ook geplaatst. Door de geperforeerde beplating kan geluid flink gereduceerd worden. Dat is prettiger werken voor onze medewerkers. Met pannenbier vierden we samen met de bouwers het hoogste punt.

Spanten en dakbedekking nieuwbouw MCM
Spanten en dakbedekking nieuwbouw MCM (foto Klaas Eissens)

Algemeen directeur Cor van Vilsteren geeft in een filmpje een korte toelichting op de vorderingen van de bouw.

14 oktober 2019
De eerste spanten van de nieuwbouw van MCM zijn geplaatst. Op 9 meter hoogte liggen ook de eerste dakplaten erop. Daarnaast is de fundering gestort. Bij het krieken van de dag levert dat een mooi plaatje op.

191014_Dakplaten en fundering nieuwbouw MCM
Fundering storten en dakplaten plaatsen in de vroege ochtend (foto Freek Lammers)

191003_Spanten plaatsen nieuwbouw MCM
Spanten plaatsen

16 september 2019

MCM medewerkers hebben een kijkje genomen op hun toekomstige werkplek. Door het heien van elf kilometer heipalen zijn de contouren zichtbaar geworden. De productieruimte wordt straks 9 meter hoog, 58 meter breed en 160 meter lang. Hierin kan MCM nog efficiënter produceren. Logistiek gezien gaan materialen aan de ene kant de productiehal in en na bewerkingen er aan de andere kant weer als metalen halffabricaat uit.

Medewerkers nemen een kijken bij hun toekomstige werkplek - foto Klaas Eissens
MCM medewerkers op hun toekomstige werkplek (foto Klaas Eissens)
Klik hier voor het filmpje waarin technisch directeur Mark Hilderink een toelichting geeft op de bouw.

6 september 2019
Deze week zijn de eerste palen in de grond geslagen voor nieuwbouw van MCM. Vlak bij onze huidige vestiging bouwen wij een nieuw pand bestaande uit kantoor en 9500m2 productieruimte. De totale productie van metalen halffabricaten brengt MCM daarmee samen op één locatie aan de J. Marisstraat in Marknesse.

In Marknesse hebben we een mooi en levendig bedrijventerrein met toekomstmogelijkheden. Dat is van belang voor de leefbaarheid in het dorp en de regio. Daarnaast is Marknesse goed bereikbaar vanuit Overijssel, Friesland en natuurlijk Flevoland.

MCM vervaardigt metalen halffabricaten voor machineproducenten in diverse sectoren. Zowel plaatwerk, verspaning als las- en constructiewerk wordt in Marknesse verzorgd. Door alles in één pand onder te brengen verwachten we logistiek voordeel te halen. Op de nieuwe locatie zal extra aandacht worden besteed aan de werkplekken voor de medewerkers: ten aanzien van klimaatbeheersing, luchtkwaliteit en geluid voldoen deze aan de nieuwste eisen.

Begin september is gestart met het slaan van de eerste heipalen. We streven ernaar dat aan het einde van 2019 het pand wind- en waterdicht zal zijn. Naar verwachting zullen we het pand rond september 2020 kunnen betrekken.

Impressie nieuwbouw MCM
Een impressie van de nieuwbouw van MCM

Start nieuwbouw MCM gemeente NOP
v.l.n.r wethouder Hans Wijnants, technisch directeur Mark Hilderink, algemeen directeur Cor van Vilsteren, wethouder Wiemer Haagsma (foto gemeente Noordoostpolder)