BOUWEN AAN DE TOEKOMST

Vlak bij onze huidige vestiging bouwen wij een nieuw pand bestaande uit kantoor en 9.500 m2 productieruimte. De totale productie van metalen halffabricaten brengt MCM daarmee samen op één locatie aan de J. Marisstraat in Marknesse. In juni 2020 zullen wij het nieuwe pand gaan betrekken en kijken uit naar de nabije toekomst.

Benieuwd naar alle stappen die we hebben gemaakt in de afgelopen maanden? Kom, we geven graag een digitale tour.

 

6 september 2019 | DE EERSTE PALEN VAN ONS NIEUWE PAND

Deze week zijn de eerste palen in de grond geslagen voor nieuwbouw van MCM. Vlak bij onze huidige vestiging bouwen wij een nieuw pand bestaande uit kantoor en 9500m2 productieruimte. De totale productie van metalen halffabricaten brengen we daarmee samen op één locatie aan de J. Marisstraat in Marknesse.

MCM vervaardigt metalen halffabricaten voor machineproducenten in diverse sectoren. Zowel plaatwerk, verspaning als las- en constructiewerk wordt in Marknesse verzorgd. Door alles in één pand onder te brengen verwachten we logistiek voordeel te halen. Op de nieuwe locatie zal extra aandacht worden besteed aan de werkplekken voor de medewerkers: ten aanzien van klimaatbeheersing, luchtkwaliteit en geluid voldoen deze aan de nieuwste eisen.

In Marknesse hebben we een mooi en levendig bedrijventerrein met toekomstmogelijkheden. Dat is van belang voor de leefbaarheid in het dorp en de regio. Daarnaast is Marknesse goed bereikbaar vanuit Overijssel, Friesland en natuurlijk Flevoland. Begin september is gestart met het slaan van de eerste heipalen. We streven ernaar dat aan het einde van 2019 het pand wind- en waterdicht zal zijn. Naar verwachting zullen we het pand rond september 2020 kunnen betrekken.

Een impressie van de nieuwbouw van MCM

v.l.n.r wethouder Hans Wijnants, technisch directeur Mark Hilderink, algemeen directeur Cor van Vilsteren, wethouder Wiemer Haagsma (foto gemeente Noordoostpolder)

 

16 september 2019 | EFFICIENTE PRODUCTIE 

MCM medewerkers hebben een kijkje genomen op hun toekomstige werkplek. Door het heien van elf kilometer heipalen zijn de contouren van het pand zichtbaar geworden. De productieruimte wordt straks 9 meter hoog, 58 meter breed en 160 meter lang. Hierin kan MCM nog efficiënter produceren. Logistiek gezien gaan materialen aan de ene kant de productiehal in en na bewerkingen er aan de andere kant weer als metalen halffabricaat uit.

Toekomst in beeld MCM Marknesse

MCM medewerkers op hun toekomstige werkplek (foto Klaas Eissens)

In deze video geeft technisch directeur Mark Hilderink een toelichting op de bouw.

 

14 oktober 2019 | EERSTE SPANTEN EN DAKPLATEN EEN FEIT

De eerste spanten van de nieuwbouw van MCM zijn geplaatst. Op 9 meter hoogte liggen ook de eerste dakplaten erop. Daarnaast is de fundering gestort. Bij het krieken van de dag levert dat een mooi plaatje op.

Fundering storten en dakplaten plaatsen in de vroege ochtend (foto Freek Lammers)

 

25 oktober 2019 | WE VIEREN HET HOOGSTE PUNT

De contouren van het nieuwe pand worden steeds meer zichtbaar. Een gedeelte van de spanten met de liggers van de kraanbanen staat overeind. De eerste wand- en dakplaten zijn ook geplaatst. Door de geperforeerde beplating kan geluid flink gereduceerd worden. Dat is prettiger werken voor onze medewerkers. Met pannenbier vierden we samen met de bouwers het hoogste punt.

Spanten en dakbedekking nieuwbouw MCM (foto Klaas Eissens)

Algemeen directeur Cor van Vilsteren geeft in een filmpje een korte toelichting op de vorderingen van de bouw.

 

 

12 november 2019 | DE VLOER VOOR RVS CONSTRUCTIE GEREED

De wanden van de nieuwbouw worden voorzien van isolatiemateriaal. Daarna kan de buitenwand bevestigd worden. Het eerste deel van de vloer is gestort en de afgelopen nacht gevlinderd. Een koud klusje, maar alles ziet er strak uit! De vloer van de afdeling RVS Constructie en van uitgaande goederen is daarmee gereed.

Isolatie plaatsen buitenwand (foto Klaas Eissens)


Storten van de betonvloer (foto Klaas Eissens)

 

25 november 2019 | EEN GOEDE BASIS VOOR DE TOEKOMST 

Terwijl het tweede deel beton gestort werd in het nieuwe pand van MCM, kregen onze medewerkers de mogelijkheid een kijkje te nemen bij de bouw. Voor circa 4600 vierkante meter betonvloer zijn ruim 80 vrachtauto’s met beton nodig. De werkers en toeschouwers op de bouwplaats konden met vier pannen snert een goede basis leggen.

     

10 december 2019 | EEN UITSTEKEND WERKKLIMAAT

De productieruimte is wind- en waterdicht. Van het kantoor zijn de staalconstructie, de vloerdelen en de dakplaten geplaatst. Deze week is ook begonnen met het installatiewerk. Het nieuwe pand krijgt een klimaatbeheerssysteem waarbij koeling en verwarming geïntegreerd is. Door middel van verdringingsventilatie zorgen we voor een goede luchtkwaliteit voor de medewerkers.

Start bouw kantoorruimte

Cor van Vilsteren en Mark Hilderink vertellen in deze film trots over de bouw van het nieuwe pand.

 

30 januari 2020 | MCM STEEDS BETER IN VORM

Het kantoorgedeelte van de nieuwbouw van MCM is wind- en waterdicht. De afgelopen week zijn de ramen en de buitenwand geplaatst. De gevel moet nog verder worden aangekleed maar het gebouw krijgt steeds meer vorm. De MCM-medewerkers konden de vorderingen van de bouw van dichtbij bekijken. De komende tijd gaan we aan de slag met installatiewerk, tussenwanden en de eerste bestrating.

Kantoorpand in aanbouw

 

21 februari 2020 | SNEL VAN A NAAR B

De kranen zijn geplaatst in de productieruimte. Materialen kunnen daardoor naar de juiste plaats worden getild. Deze vijf kraanbanen kunnen door de gehele productie worden gebruikt.


11 mei 2020 | MET DE FINISH IN ZICHT 

Binnen in het nieuwe pand gaat het er inmiddels al heel anders uit zien. De vloer van de kantine is betegeld, tussenwanden zijn geplaatst en ook keukenblokken zijn al zichtbaar. Het omliggende terrein raakt steeds verder verhard. We treffen voorbereidingen om in juni te verhuizen waarbij het werk voor onze klanten zo veel mogelijk doorgaat. Vanaf de verhuizing zullen we het nieuwe logo gaan gebruiken. De bestickering van de bedrijfswagens is inmiddels aangepast.

Bovenaanzicht nieuwbouw MCM mei 2020 (foto Klaas Eissens)

5  juni 2020 | VERHUIZING IN FASES

In juni gaan we in fases verhuizen waarbij het werk voor onze klanten zoveel mogelijk doorgaat. Ondertussen werken de bouwvakkers en schilders de laatste punten af van de bouw. Ook wordt het nieuwe platenmagazijn voor de lasersnijders opgebouwd. De productieruimte en het kantoor staan met elkaar in verbinding. Alles hebben we straks onder één dak waardoor we logistiek efficiënt kunnen werken. Beelden van de verhuizing en huidige stand van zaken ziet u in de dit filmpje van MCM.