Op de ‘Dag van de ondernemer’ is het Innovatiecluster Noordoostpolder officieel van start gegaan. MCM is één van de acht bedrijven uit de maakindustrie die hieraan deelneemt, samen met TCM, Kamplacon, Kampstaal, Polder Staal Producties, NLR, VHM Machinery, Suplacon en Geesinknorba.

Met regionale overheden en onderwijsinstellingen zetten we gezamenlijk in op

  • binden, boeien en ontwikkeling van talent
  • stimuleren van innovatie door het delen van kennis en expertise
  • promotie van techniek in de regio

Career Day Noord

Met het Innovatiecluster Noordoostpolder zijn we present op Career Day Noord in Zwolle. Van 19 tot en met 21 november kunnen 500 vmbo leerlingen en 1000 havo/vwo leerlingen de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven ervaren.

De leerlingen nemen deel aan meerdere workshops van bedrijven in een dagdeel van 3 uur. Ze komen meer te weten over de werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf door zelf aan de slag te gaan. Ook voor docenten zijn workshops georganiseerd om hen te leren hoe ze leerlingen kunnen helpen bij het maken van keuzes voor de toekomst.

Van dit soort samenwerkingsverbanden worden we blij bij MCM. Deze initiatieven passen als gegoten bij onze filosofie om partner in metaal te zijn. Niet alleen voor onze klanten en leveranciers, maar zeker ook voor het personeel en de regio.