Sinds jaar en dag maken wij rvs-keertrommels voor de lopende banden van Wevano Machinery uit Emmeloord. Deze specifieke keertrommels worden ingebouwd in een verwerkingslijn voor een frietfabriek in Canada.

De keerrollen worden volledig op maat gemaakt vanwege de specifieke wensen van Wevano. Dat is nog best een klus:
We starten met het lassen van meerdere schijven op een massieve as, vervolgens schuiven we deze as met schijven door een buis en lassen we ‘m dicht. Hierdoor krijgen we een zeer robuuste keertrommel. De wangen van de keertrommel worden vervolgens gladgedraaid tot de rol mooi glimt, echt vakmanschap.

Keertrommel

De schoongedraaide zijwangen van de rollen zijn van belang voor de hygiëne, aan een gladde rol blijft veel minder makkelijk vuil plakken. Daarnaast straalt dit ook een stuk kwaliteit uit, wat past bij Wevano. Het komt voor dat de rollen later nog bekleed worden met rubber voor meer grip.

Wevano bouwt veel transportbanden voor verwerkingslijnen, zoals te zien op onderstaande foto’s. Deze verwerkingslijnen gaan de hele wereld over, bijvoorbeeld naar Canada, maar ook dichterbij huis.

Wevano laat MCM de productie verzorgen omdat alles dan op één plek geproduceerd wordt, dat zorgt voor een homogene kwaliteit en een logische prijs. Daarnaast is het lokale aspect een prettig voordeel.

Bij Wevano Machinery uit Emmeloord is maatwerk van machinebouw de standaard. Diepgeworteld in de agrarische sector en gericht op food, non-food en industrie. Wevano ontwikkelt installaties met het doel de efficiëntie te verhogen. Van doseerbunkers tot egelbanden en sorteerders tot kisthandling.

Kan jij ook zo genieten van dit draaiwerk? Bekijk dan eens onze vacatures!

Het proces

Het eindresultaat